0113-501962 krabfys@zeelandnet.nl

Oncologie

Als u de diagnose kanker heeft gekregen denkt u niet direct aan fysiotherapie. Toch kan een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in oncologische behandeling veel voor u betekenen.

De fysiotherapeut gespecialiseerd in oncologie richt zich specifiek op stoornissen, beperkingen en participatieproblemen bij kankerpatiënten. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de aandoening zelf of van de medische behandeling. U kunt  hierbij denken aan bijvoorbeeld pijn, verminderde spierkracht, vermoeidheid of conditievermindering. Ook spanningsklachten, en het vertrouwen kwijt zijn in het eigen lichaam kunnen ontstaan. U kunt last hebben van oedeem en er kunnen problemen ontstaan in het uitvoeren van werk of hobby’s.

Fysiotherapie grijpt in op deze symptomen, in alle fasen van het ziekteproces, zowel tijdens als na de behandeling. Met name tijdens de medische behandeling van kanker is het goed om lichamelijk actief te zijn.

De fysiotherapeut kan helpen in alle fasen van de ziekte: de curatieve, palliatieve of terminale. Elke fase vereist een specifieke behandeling door de fysiotherapeut, afhankelijk van uw klachten en uw doelen.