0113-501962 krabfys@zeelandnet.nl

Kinesiotape

Kinesiotaping is een tapemethode die afkomstig is uit Japan. Het is een methode die verschilt van de gangbare manier van tapen en bandageren. Kinesiotape is een elastische tape en wordt daarom niet als hinderlijk of beperkend ervaren.

Hoe werkt het?
De liftende werking van de CureTape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af, de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Automatisch maakt dat een meer fysiologisch bewegingspatroon mogelijk. Door gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Wanneer wordt het gebruikt?
Het toepassingengebied van kinesiotape is zeer breed. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, kneuzingen, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).
Ook de spierspanning kan worden beïnvloed worden middels de tape, deze kan hierdoor worden verhoogd of verlaagd afhankelijk van de manier waarop deze geplakt wordt. De tape wordt over en rondom de spier aangebracht om steun te geven aan de spier of om spierspanning tegen te gaan. U wordt door deze manier van tapen niet beperkt in uw bewegingen.